Dierenarts Vandecasteele, uw dier onze zorg

PRAKTIJK

Algemeen onderzoek en medicatie

 

Het is aan te raden jaarlijks uw huisdier grondig te laten onderzoeken door uw dierenarts. Zo kunnen eventuele problemen vroeg opgespoord en behandeld worden.

 • Hartonderzoek
 • Tandonderzoek
 • Oogonderzoek
 • Ooronderzoek
 • Medicatie

Radiografie en echografie

 

Radiografie wordt gebruikt om afwijkingen in het beendergestel aan te tonen: botbreuken, heup-, elleboog- en schouderdysplasie, tumoren, artrose,… Ook zachte weefsels in de borstkas (hart en longen) en de buikholte (lever, milt, darmen, maag, blaas, nieren) kunnen op afwijkingen gecontroleerd worden met dit toestel.

 

Echografie wordt gebruikt om het hart en vrijwel alle inwendige organen van de buikholte in beeld te brengen op een pijnloze en veilige manier.

Chirurgie

 

Bij ons kan U terecht voor preventieve operaties zoals castraties en sterilisaties. Ook voor meer gespecialiseerde ingrepen zoals darmoperaties, beenderchirurgie, wondhechting, tumorchirurgie,… kan je bij ons terecht.

 

We maken gebruik van inhalatieanesthesie met isofluraan om de verdoving zo veilig mogelijk te laten verlopen. Tijdens de verdoving wordt de zuurstofsaturatie, de ademhaling en de hartslag nauwkeurig gevolgd met specifieke apparatuur. Ook kunstmatige beademing is mogelijk.

Tandheelkunde

 

Net zoals voor ons is een gezond gebit ook voor Uw huisdier zeer belangrijk. Na afspraak kan je bij ons terecht voor al Uw vragen en behandelingen van tand- en mondproblemen.

 • Tandheelkunde
 • Tandsteen
 • Tanden poetsen
 • Tanprobleem konijn

Huidaandoeningen

 

Huidziekten komen veel voor bij huisdieren. Microscopisch onderzoek en allergietesten kunnen helpen de oorzaak van jeuk, korsten, overmatige haaruitval of doffe vacht te achterhalen.

 • Huidletsel
 • Hond met jeuk

Hospitalisatie

 

We beschikken over een aparte hospitalisatieruimte voor katten, honden en een isolatieruimte voor dieren met besmettelijke ziekten.

 

Erg zieke dieren of pas geopereerde dieren kunnen bij ons gehospitaliseerd worden in daarvoor ontworpen kennels.

 

We proberen het zo comfortabel mogelijk te maken voor Uw huisdier.

 

Voedingsadvies

 

We beschikken over een aparte hospitalisatieruimte voor katten, honden en een isolatieruimte voor dieren met besmettelijke ziekten. Voor hele kleine dieren hebben we een couveuse ter beschikking.

 

Erg zieke dieren of pas geopereerde dieren kunnen bij ons gehospitaliseerd worden in daarvoor ontworpen kennels.

 

 

We proberen het zo comfortabel mogelijk te maken voor Uw huisdier.

 

Labo onderzoek

 

Soms is het nodig om een bloedstaal, een urinestaal of een stukje weefsel verder te laten onderzoeken.

 

De kosten van de Labo’s worden later rechtstreeks vanuit het Labo naar U thuis gestuurd.